Kõrvitsapüreesupp musta küüslauguga

Vaja läheb:

1 pudelkõrvits
2 keskmist kartulit
2 keskmist porgandit
1 suurem sibul
250 ml alpro toidukoort või vahukoort
1 l puljongit
1 tl musta küüslaugu pulbrit
⅓ tl muskaatpähklit
õli/kookosrasva
soola
pipart
50 g šampinjone
40 g röstitud seemneidValmistamine:

Pane hakitud kõrvitsatükid, kartul ja porgand potti, kalla peale nii palju puljongit (või vesi + puljongipulber/konsentraat), et kõik tükid oleksid kaetud. Kuumuta keemiseni.

Haki sibul ja prae koos õliga kuldseks. Lisa koos praadimisõliga potti aedviljade juurde. Keeda aedvilju koos praetud sibulaga seni, kuni kõik aedviljad on pehmeks keenud. Keemisaeg sõltub tükkide suurusest, umbes 20-25 minutit.

Kui aedviljad on pehmed, siis püreesta saumikseriga ühtlaseks. Lisa toidukoor ja maitseained –  musta küüslaugu pulber, muskaatpähkel, sool ja pipar (soola lisa vastavalt vajadusele). Lase korraks uuesti keema.

Serveeri püreesuppi koos praetud šampinjonide ja röstitud seemnetega. Selleks rösti seemneid ahjus või kuival pannil kuldpruuniks ning prae šampinjone õlis koos natukese soolaga.

Sarnased retseptid