Rukola pesto musta küüslauguga

Vaja läheb:

10-15 musta küüslaugu küünt
75 g rukolat (kevadine karulauk sobib ka hästi)
100 g parmesani, riivituna
100 g seedermänniseemneid
ca 6 sl oliiviõli
1 laimi mahl
soola, pipartValmistamine:

Rösti kuumal kuival pannil (ilma lisatud rasvaineta) seedermänniseemned kuldseks ja jumekaks (keskmine kuumus on selleks parim). Jäta jahtuma.

Pane rukola, riivitud parmesan ja oliiviõli köögikombaini (või vastavasse blenderisse) ning purusta ühtlaseks (aga nii, et mass jääks jämeda jahvatusega). Lisa sool, pipar, laimimahl ja musta küüslaugu küüned. Purusta pestoks.

Bruschetta’de valmistamiseks on vaja ciabattat, kirsstomateid, pehmet fetat ja näiteks röstitud seedermänni seemneid. Eriti mõnusa tulemuse saad, kui röstid ciabatta viilud vähese õliga kergelt kuumal pannil krõbedaks.

Sarnased retseptid