Musta Küüslaugu pelmeenid

Pelmeenitaigna tegemiseks sõelu kaussi jahu, lisa vesi, muna ja näpuotsatäis soola. Sõtku tainast, kuni moodustub taignapall, mis ei jää enam käte külge kinni. Vajadusel lisa sõtkumise ajal veel pisut jahu. Jäta tainas 30 minutiks seisma.

Vahepeal valmista ette pelmeenide täidis. Selleks tükelda sibul, šampinjonid, spinat ja musta küüslaugu küüned. Prae kookosrasvas või võis esmalt paar minutit sibulat, seejärel lisa pannile seened ja viimasena spinat ning prae segu pidevalt segades veel paar minutit. Maitsesta soola ja pipraga. Jäta segu jahtuma ja lisa sellele musta küüslaugu tükid.

Rulli tainas õhukeseks ning vajuta sellest sobiva suurusega klaasiga ringid. Tõsta iga ringi ühe serva lähedale teelusikatäis köögiviljasegu ja feta juustu tükikesi, tõsta ringi teine serv täidise peale ja vajuta ääred kahvliga kinni. Aseta pelmeenid ahjupannile ja pintselda pealt munaga. Küpseta pelmeene 180°c ahjus 15 min või kuni need on pealt kuldpruunid. Serveeri hapukoore ja maitserohelisega.

Komponendid

(20 tk)
250 g nisujahu
200 g spinatilehti
100 g šampinjone
50 g feta juustu
50 g vett
40 g musta küüslauku
1 suurem sibul
1 muna
tükike võid või kookosrasva
soola, musta pipart

Sarnased retseptid