Metsaseene püreesupp musta küüslauguga

3-4 portsu jaoks läheb vaja:

1 suur sibul
3 küüslauguküünt
400 g metsaseene segu (külmutatud; kui sul on sügavkülmas kukeseeni või puravikke, kasuta neid)
250 g pruune šampinjone
1 sl võid
2 sl õli
1 tl soola
300 ml köögivilja puljongit
200 ml toidukoort
1 tl musta küüslaugu pastat
½ tl kurkumit (maitset väga ei anna, küll aga muudab värvi kenamaks)
serveerimiseks värsket tilli, lehtpeterselli ja/või murulaukuValmistamine:

Haki sibul ja küüslauk ning lõika šampinjonid jämedateks viiludeks. Kuumuta potis õli ja või ning lisa hakitud sibul ja küüslauk. Pruunista kergelt minutike. Lisa sool, pipar ja seened ning pruunista segu, kuni seened on saanud kuldse jume. Lisa metsaseene segu, kuumuta minutike ning vala peale köögiviljapuljong. Hauta tasasel tulel 10 minutit. Lisa koor, lase supil keema tõusta ning lülita pliit välja. Lisa musta küüslaugu pasta ja kurkum (annab supile ilusama värvi) ning püreesta. Serveeri peeneks hakitud maitserohelisega (till, lehtpetersell, murulauk).

Sarnased retseptid