Lameleib Musta Küüslaugu määrde ja Serrano singiga
Selle mõnusa suupiste katteks võid kasutada mida iganes – oliive, salsasid, seeni, liha, juuste, erinevaid köögivilju ja kalasid. Peasi, et oleks midagi mahlakat, soolakat, hapukat ja magusat. Veini kõrvale suurepärane! Lameleiva võid asendada ka poest saadavaga, nii saad kiiremini!
Lameleib:
Kogus – 1 tk, neljale
Valmistamisaeg – 45 minutit
Lameleib:
200 ml jahu
0,5 tl küpsetupulbrit
0,5 tl soodat
0,5 tl soola
50 ml vett
50 ml hapukoort
1 sl mahedamaitselist oliiviõliSega jahu, küpsetuspulber, sool ja sooda ning sõelu kaussi. Tee kuivainete keskele süvend ning vala sinna vesi, hapukoor ja õli. Sega ühtlaseks ja tõsta jahusele lauale. Sõtku, kuni tainas on ühtlane ja sitke. Vormi palliks ja lase 15 minutit niiske rätiku all seista. Suru u 0,5 cm paksuseks lamedaks leivaks. Tõsta küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile, torgi kahvliga augud sisse ja küpseta 225kraadises ahjus 10 minutit.
Musta Küüslaugu määre
4 sl röstitud seemnesegu (päevalille-, kõrvitsa-, seesamiseemneid nt)
75 g Musta Küüslauku
1 sl oliiviõli
soola, pipart
Rösti seemned kuumal kuival pannil kuldpruuniks. Jahvata peeneks ning sega uhmris soola, pipra, õli ja küüslauguküüntega ühtlaseks pastaks.
Kate:
peotäis rukolat
50 g Serrano sinki
peotäis viinamarju
peotäis kirsstomateid
1 väike punane sibul
mõned suured kapparid
1-2 sl röstitud seemnete segu
50 g maitsestatud toorjuustu
oliiviõliMääri lameleivale toorjuustu ja 2-3 sl Musta Küüslaugu pastat. Kata rukola, singivillude, viinamarjade, poolitatud tomatide, sibulaviilude, kapparite ja seemnetega. Nirista peale head oliiviõli. Serveeri kohe.