Täidetud kõrvits musta küüslauguga
Vaja läheb:
1 pudelkõrvits
100 g pruuni riisi
1 väike purk konservananassi tükke (227g)
1 purk konservubasid
10 musta küüslaugu küünt
500 g tomatipastat I love Eco
250 g riivjuustu
värsket tüümiani
tšillipipart
soolaValmistamine:
Pane riis keema ja keeda pakil oleva juhendi järgi.
Lõika pudelkõrvits pikuti pooleks ja uurista lusikaga välja seemnesisu ning viljaliha osa. Jäta koore külge umbes 1 cm paksune kiht. Väljavõetud viljaliha jäta alles ja tükelda see väiksemateks tükkideks, seda saad kasutada hiljem täidisena.
Eelsoojenda ahi 200 kraadini. Maitsesta kõrvitsapoolikud soola ja pipraga ning lisa nende sisse pool klaasitäit kuuma vett ja pane 180 kraadisesse ahju küpsema umbes 20 minutiks. Vesi kiirendab küpsemise protsessi. Samal ajal valmista ülejäänud kõrvitsa sisust täidis.
Prae kõrvitsatükke koos õliga pannil 5 minutit – lisa juurde ananass, riis, oad, tomatipasta, musta küüslaugu küüned, sool ja tšillipipar. Sega läbi ja hauta 3 minutit.
Võta ahjust kõrvitsapoolikud ja vala ära allesjäänud vesi.
Täida kõrvitsapoolikud – pane alla pool riivjuustu, siis täidisesegu ja peale ülejäänud riivjuust.
Küpseta ahjus veel 180 kraadi juures 20-25 minutit. Serveeri koos värske tüümianiga.
*Kui täidist peaks üle jääma, siis seda saab väga edukalt kasutada wrapi või soolase pannkoogi täidisena.