Tatra-bataadi musta küüslaugu karri
Vaja läheb:
150 g tatart
2 väiksemat bataati
1 väike purk konservananassi
1 tükeldatud sibul
20 g musta küüslaugu küünt
1 spl värsket riivitud ingverit
1,5 spl vürtsköömneid
1 spl kurkumipulbrit
1,5 spl suitsupaprikapulbrit
1 spl kookossuhkrut
1 purk kookoskreemi
3 spl sojakastet
1 tl suitsuessnetsi
350-400 ml vett
1 laimi mahlValmistamine:
Prae hakitud sibul ja riivitud ingver keskmisel kuumusel klaasjaks.
Lisa pannile tükeldatud bataat ja prae 5 minutit, kuni bataadi tükid on küpsenud.
Lisa pannile tatar, musta küüslaugu küüned ja India pähklid ning rösti neid 2-3 minutit.
Sega juurde vürtsköömned, kurkum, suitsupaprika ja kookossuhkur.
Nüüd lisa vesi, kookoskreem, sojakaste, suitsuessents – sega korralikult läbi ja lase keema.
Kata pann kaanega ning keeda umbes 20 minutit, kuni tatar on pehme, seejärel lisa laimimahl.
*Rooga sobib süüa hapukoorega.