Baklažaani-bataadi mustaküüslaugu panniroog
Vaja läheb:
1 keskmise suurusega baklažaan
2 väiksemat bataati
250 g maitsestamata tofut või suitsutofut
300 g tomatipastat
kuni 10 musta küüslaugu küünt
1 tl karrit
soola
pipart
sidruni mahla
rohelist sibulatBaklažaani roa valmistamine:
Koori bataat ja lõika kuubikuteks ning prae pannil koos õliga kõrgemal kuumusel 5 minutit, et jääksid krõbedad kuubikud.
Seejärel tükelda baklažaan kuubikuteks ning lisa bataadile ja prae veel paar minutit.
Lisa maitseained – karri ja sool, sega läbi ja prae veel 2 minutit.
Lisa segule tomatipasta, tofu, sojakaste ja musta küüslaugu küüned ning sega läbi. Kata pann kaanega ning lase segul podiseda veel 5-7 minutit.
Serveerimiseks kasuta värsket sidrunimahla ja kaunista meelepärase maitserohelisega.
*Tofu asemel sobib suurepäraselt kasutada ka kanaliha.Tofu marineerimine:
Maitsestamata tofu marineerimiseks läheb vaja sojakastet, suitsuessentsi, õli, soola ja pipart.
3 spl sojakastet
1 tl suitsuessentsi
3 spl õli
pipart
soovi korral soola
Tükelda maitsestamata tofu kuubikuteks, sega läbi sojakastme, suitsuessentsi, õli, soola ja pipraga. Jäta kaanega nõusse vähemalt kaheks tunniks maitsestuma.