Datlikommid šokolaadis
Vaja läheb:
200 g datleid (võivad olla kividega)
ca 30 musta küüslaugu küünt
100 g valget šokolaadi
100 g tumedat šokolaadi
purustatud pähkleid, kookoshelbeid vms meelepärast
Valmistamine:
Lõika datli küljele piklik lõige. Eemalda kivi ning pane kivi asemele musta küüslaugu küüs. Kui kõik datlid on täidetud, sulata šokolaadid. Selleks võta kõige pisem pott ning pane poti põhja vett. Kauss (metallist) võta aga nii suur, et põhi kataks poti ära. Pane tükeldatud šokolaad kaussi, kauss potile ning pott tulele. Kui vesi on keema läinud, lülita pliit välja ning pidevalt segades lase šokolaadil sulada. Veereta kahe kahvli abil datleid šokolaadis ning tõsta küpsetuspaberile. Kui soovid, puista peale pähkleid või kookoshelbeid. Lase nii kaua seista, kuni šokolaad on tahenenud.