Tummine musta küüslaugu brownie
Vaja läheb:
65 g võid
50 g Bitteri šokolaadi
95 g pruuni suhkrut
70 g kakaopulbrit
60 g gluteenivaba jahu, sobib ka tavaline jahu
0,5 tl vaniljeessentsi või vaniljeekstrakti
1,5 tl musta küüslaugu pastat või 20 g musta küüslaugu küünt
3 keskmist muna
1 tl küpsetuspulbrit
1/2 tl soolaValmistamine:
Eelsoojenda ahi 180 kraadini ja valmista ette koogivorm küpsetuspaberiga. Koogivormiks sobib 24×24 või 26 cm läbimõõduga vorm.
Sega kausis kokku kuivained – jahu, kakao, küpsetuspulber ja sool ning tõsta kõrvale.
Sulata vesivannil või paksu põhjaga potis madalal kuumusel või ja šokolaad.
Taigna valmistamiseks lisa või ja šokolaadi sisse suhkur ning sega seni, kuni suhkur on sulanud. Selleks kasuta mikserit või spaatlit.
Nüüd lisa taignasse ükshaaval munad ja mikserda ühtlaseks massiks.
Seejärel lisa vaniljeessents ja musta küüslaugu pasta või küüned, sega korralikult läbi (kasutades musta küüslaugu küüsi, tükelda need väiksemateks tükkideks, siis segunevad paremini).
Nüüd lisa taignasse kuivained ja sega läbi.
Vala segu küpsetuspaberiga kaetud vormi, silu spaatliga ühtlaseks. Jälgi, et ääre osad ei jääks madalamad. Võid üks-kaks korda vormi koputada vastu lauda, et taigna seest tuleksid mullid välja.
Küpseta 180 kraadi juures 20 minutit.