Maasikamoos kiivi ja Musta Küüslauguga

Koostiosad

  • 1 kg maasikaid
  • 300 g kiivisid
  • 500 g suhkrut
  • 40 g Musta Küüslaugu pastat
  • 1 tl vanillisuhkrut

 

Valmistamine

Tükelda pestud maasikad ja kooritud kiivid ning soovi korral püreesta segu saumikseriga ühtlasemaks. Pane segu koos suhkru, vanilli ja Musta Küüslaugu pastaga keema. Soovi korral võid pasta asendada ka Musta Küüslaugu tükikestega. Kui moos hakkab keema, keera kuumust pisut madalamaks ning keeda aeg-ajalt segades ja moosilt vahtu riisudes umbes 20 minutit, kuni moos muutub „läikivaks“.

Samal ajal valmista ette moosipurgid ja kaaned. Selleks pese purgid ja aseta need märjalt, suud allapoole, külma ahju. Kuumuta ahi 100 C-ni ja jäta purgid kuni moosi valmimiseni ahju. Purgikaaned aseta koos veega potti ning kuumuta vett keemiseni. Kui moos on valmis, võta ettevaatlikult ahjust kuumad purgid, tõsta moos purkidesse ja sulge kaanega.

Sarnased retseptid