Musta Küüslaugu – maasikatort
(12-16 tk)
Põhi:
200 g jahu
180 ml piima
150 g suhkrut
100 g võid
60 g kakaod
3 muna
1,5 tl vanilliekstrakti
1 tl küpsetuspulbrit
1 tl soodat
Näpuotsatäis soola
Täidis:
700 g kohupiima
300 g maasikaid
50 g Musta Küüslauku
4 dl vahukoort
4 tl suhkrut
1 sl vanillisuhkrut
Kaunistuseks:
150 g maasikaid
šokolaaditükikesi
Kaunistuseks:
150 g maasikaid
šokolaaditükikesi
Põhja valmistamiseks vahusta või ja suhkur ning lisa ükshaaval munad. Seejärel sega juurde kakao, vanilliekstrakt, sooda, küpsetuspulber ja pisut soola ning vahusta edasi aeglasemal kiirusel. Lisa pool jahust, siis piim ja ülejäänud jahu ning vahusta kohevaks. Vala segu 24 cm läbimõõduga, eelnevalt võitatud koogivormi ja küpseta ahjus 180°c juures umbes 30 minutit (kontrolli küpsust puutikuga).
Võta valmis tordipõhi ahjust ja lase sel umbes pool tundi jahtuda. Lõika põhi horisontaalselt kaheks kettaks (seda on hea teha nt niidi abil) ning lase veel mõni aeg jahtuda. Vahepeal tee valmis tordi täidis. Selleks vahusta vahukoor suhkru ja vanilliga ning kui vahukoor on valmis, lisa aeglaselt segades kohupiim ja Musta Küüslaugu tükikesed (jäta natuke ka kaunistuseks). Tükelda täidiseks mõeldud maasikad väikesteks kuubikuteks.
Seejärel aseta üks ketas serveerimisalusele ja aseta selle ümber lahtikäiva koogivormi servaosa. Kata põhi poole kohupiimasegu ja tükeldatud maasikate kihiga. Tõsta peale teine biskviidiketas ja määri sellele ülejäänud kohupiimasegu. Tõsta enne serveerimist paariks tunniks külmikusse tahenema. Kaunista maasikaviilude, Musta Küüslaugu ja šokolaaditükikestega.