Eesti küüslauk
Must Küüslauk valmib vaid Eestimaal mahedalt kasvanud küüslaugust. Ühtegi taimekaitsevahendit ega kunstlikku väetist ei ole need taimed näinud. Küüslaugul lastakse pärast õigeaegset koristamist mõnda aega päikesesoojal maapinnal kuivada. Seejärel küüslauk puhastatakse ning küpsetatakse madalal temperatuuril ja kõrge niiskuse juures nädalaid. Seda protsessi võib võrrelda sous vide tüüpi toiduvalmistamise meetodiga. Küpsedes muutuvad küüslauguküüned süsimustaks ja saavad kergelt magusa, karamellise maitse. Kvaliteetse toote saamiseks tuleb jälgida õiget temperatuuri- ja niiskusrežiimi. Õige valmimishetk määratakse degusteerimisega ning arvestatakse ka järelküpsemise eripära. Kui Must Küüslauk on küpsenud, siis lastakse sel jahtuda ja kuivada ning seejärel sorteeritakse ja pakendatakse õhukindlalt.
Lõhna-, maitse- ega säilitusaineid sellest tootest ei leia.
Hoolikas toorainevalik, teadlik valmistamine ja õiged säilitamisvõtted jätavad enamiku küüslaugu headest omadustest ka Musta Küüslauku alles ning lisavad rea suurepäraseid maitseomadusi, tõstavad antioksüdantsust ja muid tervist toetvaid omadusi.