Salat Musta Küüslaugu majoneesiga

Majonees

Majonees on taimne ja laktoosivaba. Konsistentsi poolest sobib hästi ka määrdena kasutamiseks.
Kogus – kahele
Valmistamisaeg – 20 minutit

Musta Küüslaugu majonees:

100 ml sojakoort
1 tl mett
1 tl sinepit
1 sl palsamiäädikat (võid asendada õunaäädika, laimi- või sidrunimahlaga)
soola, pipart
2 sl palsamiäädikat
250 ml mahedamaitselist õli
2 suur Musta Küüslaugu küünt

Vala koor kõrgete äärtega kaussi või purki. Lisa mesi, sinep, küüslauguküüned ja palsamiäädikas ning kolmandik õlist. Hakka saumikseriga kausi sisu majoneesiks vuristama, samal ajal nirista juurde üle jäänud õli. Vajaduse korral lisa soola ja pipart.

Salat:

1 väike brokolipea
200 g rohelisi herneid
200 g punaseid ube (konserv)
200 g kikerherneid (konserv)
1 suur porgand
1 punane sibul

Pane pott veega tulele ja lase keema tõusta. Lõika brokol õisikuteks, pane keevasse vette ning keeda 2-3 minutit. Tõsta õisikud sõelale ja loputa külma veega. Lase veel uuesti keema tõusta, pane herned vette, keeda minutike ning loputa samuti külma jooksva vee all (nii säilib ilus roheline värv). Riivi porgand jämedalt. Kurna oad ja kikerherned. Viiluta sibul. Pane kõik komponendid kaussi ning sega 3-4 sl majoneesiga.

Leave a Reply

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga