Musta Küüslaugu grill-leivad

Musta Küüslaugu maitse on sedavõrd mitmekesine, et ta lubab ennast kasutada nii keerulistes gurmeetoitudes, kui ka lihtsates snäkkides. Ma ei tahaks grill-leiba nimetada näkiks – ta on pigem midagi bruchetta laadset. Ta valmib üsna kiiresti ja ei vaja valmistamisel erilisi oskusi ega peeneid komponente, seetõttu pakumegi välja stsenaariumi, kus lihad on juba ära grillitud, aga grill on veel soe. Muideks – saia ja leiva grillimisel ei saagi kasutada lihagrillimise kuumust, vaid ikka õrna ja nn vaibuva söepõlemise kuumust. Sai ja leib kipuvad kõrgematel temperatuuridel kole kiiresti ära kõrbema nimelt (selle retsepti tegemisel ühe saiaga nii juhtuski 🙂 ) .

Musta Küüslaugu grill-leivad on kerge suutäis ka neile, kes liha ei söö. Neid on lihtne valmistada ja nad valmivad üsna kiiresti. Samas teevad kõhu korralikult täis ja  ei ole mitte üleliia rasked seedida.

Seega – varu saia, Musta Küüslauku, tomatit, oliivõli ja maitserohelist. Balsamico äädikas on siin puhtalt maitseasi – kui ei sobi, või ei ole parasjagu kodus olemas, siis ei peagi panema.

Komponendid:

  • Kalamata leib oliividega (Rimist)
  • 1 pakk kooritud Must Küüslauk
  • Oliivõli
  • 2 tomatit
  • Maitserohelist: peterselli, oregaanot, basiilikut, murulauku
  • Balsamicot

Valmistamise juhend

Toimeta komponendid grilli juurde, lõigu tomatid u. 1cm paksudeks viiludeks ja rebi maitseroheline parajateks tükkideks. Musta Küüslaugu küüned tambi uhmris peeneks pastaks. Lõika kalamata leib pisut 1.5 cm paksudeks viiludeks ja aseta grillile. Minu kogemusel andis head tulemust see, kui viilusi peale grillile asetamist pisut grillrestile suruda. Leivaviilude grillimine on peen tegevus ja nad lähevad väga kergesti kõrbema. Seega leivaviilude grillimise ajal hoolitse selle eest, et nad ära ei kõrbeks. Grilli ainult ühelt poolt. Leivaviiludega samal ajal saad grillida ka tomativiilusi. Kuna nende grillimine võtab pisut kauem aega, siis võid nad juba eelnevalt grillile panna. Tomativiilud võib grillida nii ühelt kui ka mõlemalt poolt, kuidas soovi on.

Kui leivaviilud on grillitud, siis aseta nad grillitud pool ülespidi serveerimisalusele ja määri sinna peale õrn kiht Musta Küüslaugu pastat. Kui seltskonnas on suuremaid küüslaugusõpru, siis võid ka paksema kihi määrida. Järgnevalt lao leivaviilule tomativiilud, aseta maitserohelise tükid ja tilguta grill-leivad üle balsamico äädika ja oliivõliga.

Head maiustamist!

Leave a Reply

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga