Lõheterriin Musta Küüslauguga

Terriini täidise valmistamiseks sega omavahel toasoe toorjuust, purustatud avokaado, tükeldatud tomat, musta küüslaugu tükikesed, poole sidruni mahl ja maitserohelised (nt till, petersell või murulauk). Maitsesta segu soola ja pipraga.

Vooderda muffinivormid vm sobivad vormid toidukilega ning seejärel lõhefilee viiludega, et nii vormi põhi kui servad oleksid kaetud. Tõsta igasse vormi toorjuustusegu nii palju, et see oleks vormi äärega tasa. Kata vormid pealt toidukilega ning vajuta terriinidele õrnalt peopesaga, et vorm saaks tihedalt täidetud.

Tõsta terriinid koos vormiga vähemalt paariks tunniks külmkappi.
Serveerimiseks võta terriin ettevaatlikult vormist välja ning eemalda toidukile. Garneeringuks võid kasutada nt maitserohelist, sidruniviile, kalamarja või granaatõunaseemneid ning kõrvale sobib hästi värske salat ning saiakrõbedikud.

Komponendid

(12 tk)
150 g lõhefileed/graavilõhet
300 g toorjuustu
30 g musta küüslauku
1 avokaado
1 tomat
0,5 sidrunit
maitserohelist
musta pipart
soola

Leave a Reply

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga