Eesti küüslauk

Must Küüslauk valmib vaid Eestimaal kasvanud küüslaukudest, millel lastakse pärast õigeaegset koristamist mõnda aega päikesesoojal maapinnal kuivada. Seejärel küüslauk puhastatakse ning küpsetatakse madalal temeperatuuril ja kõrge niiskuse juures nädalaid. Kvaliteetse toote saamiseks määrav jälgida õiget temperatuuri- ja niiskusrežiimi. Õige valmimishetk määratakse degusteerimise teel arvestades järelküpsemise eripärasid. Kui Must Küüslauk on küpsenud, siis lastakse sel jahtuda ja kuivada ning seejärel sorteeritakse ja pakendatakse õhukindlalt. Hoolikas toorainevalik, teadlik valmistamine ja õiged säilitamisvõtted aitavad enamiku tavapärastest küüslaugu headest omadustest ka Musta Küüslauku alles jätta, lisades täiendvalt rea suurepäraseid maitseomadusi ja tõstes näiteks antioksudantsust kuni 80 korda.

Suurepärase toorainega varustavad meid Eesti põllumehed